Nacionalni stožer civilne zaštite dobio veće ovlasti.

28.06.2020.

Nacionalni stožer Civilne zaštite dobio je veće ovlasti kako bi se, uslijed epidemije koronavirusa, „ubrzala protočnost djelovanja sustava“, a zakonske je izmjene Hrvatski sabor donio sa 108 glasova za, 1 protiv i 6 suzdržanih te one stupaju na snagu već u četvrtak. Izmjene su izglasovane bez rasprave - kako su se i dogovorili zastupnički klubovi.

Aktualno

01.06.2023.

"Hrvatska je 30. svibnja proslavila Dan državnosti u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine, čime su nakon desetljeća komunističke vlasti, stvoreni temelji modernog Sabora i potvrđena njegova uloga u očuvanju hrvatske državnosti."

30.05.2023.
Povodom Dana državnosti prisustvovali smo polaganju vijenaca i paljenju svijeća ispred spomenika poginulih hrvatskih branitelja na centralnom groblju Matulji. Vječna slava i hvala svim hrvatskim braniteljima zbog kojih danas imamo slobodnu Hrvatsku.
22.05.2023.
U Kastvu održana Koordinacija HDZ Rijeka Zapad, a koja je redovno sazvana od strane predsjednika Gradske organizacije HDZ Rijeka, Josipa Ostrogovića.
Obzirom da je HDZ GO Kastav bio domaćin, nakon uvodnog govora gospodina Ostrogovića, prisutne je pozdravila i predsjednica Irena Kukurin Barić.
13.05.2023.
Dana 03. 05. 2023. godine obilježena je godišnjica oslobođenje Kastva i okolice od okupatora u Drugom svjetskom ratu. Uz predstavnike Grada Kastva, predstavnike Udruge antifašista Kastav, župnika i građana Kastva, bili su nazočni i predstavnici Gradskog odbora HDZ Kastav - Irena Kukurin Barić, predsjednica, Leon Kunišek i Robert Špiljak, potpredsjednici, te Željka Vrlić, Nataša Juriša i Dunja Brubnjak - članice GO HDZ Kastav.
25.04.2023.

Čabar, četvrtak 13. travnja 2023. - Potpredsjednici Vlade RH, Oleg Butković i Tomo Medved posjetili su područje grada Čabra uoči izbora za članove Gradskog vijeća grada Čabra. Uz potpredsjednike su došli saborski zastupnici g. Tomislav Klarić i gđa.

[...]
18.04.2023.
U sklopu “Mjeseca zdravlja” koji se tijekom travnja održava u Kastvu, u petak, 14. 04. 2023. godine u 18 sati u Vjećnici Grada Kastva održano je predavanje “Stres i koronarna bolest srca” - prim.dr.sc.Juraj Kunišek, dr. medicine subspecijalist kardiolog, naš sugrađanin.
Velika želja mi je osnivanje Savjetovališta za kardiovaskularne bolesti što okolne JLS već imaju, a u sklopu novog Doma zdravlja i specijalističke kardiovaskularne ordinacije. “ istaknuo je liječnik, kardi. kirurg, dr.sc. Leon Kunišek, potp. HDZ KASTAV
07.04.2023.