Lokalni izbori 2021.

Dosadašnji gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić najavio je svoju ponovnu kandidaturu

28.04.2021.
„U Kraljevici se događa ekspolozija kvalitetnih projekata” izjavio je Cappelli na predstavljanju kandidature Čandrlića.
Kraljevica Čandrlić Butković Cappelli

U novouređenom atriju Kaštela Zrinski u Kraljevici, danas je svoju ponovnu kandidaturu za gradonačelnika predstavio Dalibor Čandrlić.

Nazočni su bili ministar mora, prometa i infrastrukture Butković, ujedno i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i kandidat za Župana PGŽ-a Gari Cappelli.

Butković je istaknuo i pohvalio velike uspjehe dosadašnjeg i budućeg gradonačelnika u čijem je mandatu realizirano jako puno projekata; cestovnih, obnova pomorskog dobra Carevo, uređenje drugih pomorskih dobara u gradu i okolnim mjestima, a pripremljen je i u tijeku godine kreće i veliki projekt luka Črišnjevo. Istaknuo je da je Čandrilić bio jako uporan u poticanju da se realizira ono što je zamislio, imao je sve spremno gotovo za svaki raspisani natječaj, surađivao je sa ministarstvom kojeg vodi Butković ali i sa drugim ministarstvima u Vladi.  Stoga Butković smatra da će Čandrlić sa svojom ekipom mladih ali iskusnih ljudi sigurno, takvim tempom nastaviti i u sljedećem mandatu.

Cappelli je iskazao svoje ugodno iznenađenje nakon što se upoznao sa svim realiziranim projektima unatrag četiri godine, posebno kada se prisjetio stanja u Kraljevici koju je posjetio kao ministar turizma na početku svog mandata.

Rekao je da je Kraljevica tada bila sredina koja je pokazivala znakove klasične stagnacije i dekadencije sa znakovima odumiranja čak i dijela brodogradilišta, a sada je u svemu vidljiv novi duh, nova koncepcija i potpuno novi način funkcioniranja. Istaknuo je da su neki od realiziranih kapitalnih projekata, poput onih iz segmenta kulturnog turizma, dali novi zamah turističkom dijelu Kraljevice koja duže vrijeme nije bila poznata kao prava turistička destinacija, a sada je na najboljem putu da bude i prihvaćena i prepoznatljiva kao vrhunska.

Prilikom predstavljanja svoje ponovne kandidature Čandrilić je istaknuo samo neke od niza realiziranih projekata poput lučice Carevo, energetske obnove škole, obnove javne rasvjete, pomorskih dobara, gradskog groblja, cestovne infrastrukture.

Također je naveo da je spremna i projektna dokumentacija za pet do šest novih projekata koji bi se uskoro mogli realizirati. Čandrlić je posebno istaknuo kako grad ne može snositi ovoliki  financijski teret velikog broja projekata i naveo da imaju investitore za obnovu bivše bolnice, hotela Liburnije i hotela Prahe što spada u izrazito velike investicije.

Iz toga je vidljivo da je Kraljevica postala privlačan grad za investiranje u kapitalne projekte.