Kraljevičani će dobiti novo vanjsko košarkaško igralište

13.03.2021.
Grad Kraljevica kreće u realizaciju “Rekonstrukciju vanjskog košarkaškog igrališta”. Projektom, vrijednim gotovo 600 tisuća kuna, na mjestu derutnog igrališta uredit će se novo, s modernom sintetičkom podlogom i novim koševima.

Novo košarkaško igralište, dugo 28 i široko 15 metara, uredit će se pokraj Osnovne škole Kraljevica, na mjestu starog, dotrajalog igrališta koje trenutno nije u funkciji. 

Tvrda, asfaltna, na mjestima oštećena podloga zamijenit će se sintetičkom gumenom višenamjenskom podlogom. Nova podloga od dva gumena sloja, različitih gustoća, omogućit će elastičnost i apsorpciju udara, čime će se smanjiti i mogućnost ozljeda. Inovativna protuklizna podloga osigurava i kvalitetniju igru, otporna je te ne zahtijeva dodatno održavanje. Predviđena je i ugradnja novih koševa te zaštitne ograde. 

Projekt “Rekonstrukcija vanjskog košarkaškog igrališta”, kojeg je Grad Kraljevica nakon kompletiranja dokumentacije prijavio na natječaj LAG- a Vinodol, vrijedan je 595.081,25 kuna. Europskim sredstvima osigurat će se 178.101,63 kuna, iz proračuna RH 19.789,07 kuna, dok će se za preostali dio pobrinuti Grad Kraljevica.

Realizacijom projekta Kraljevica neće dobiti samo novo košarkaško igralište, već i polivalentnu površinu za provođenje različitih sportskih aktivnosti. To će omogućiti kvalitetnije, redovitije i ozbiljnije bavljenje sportom kako za sportske klubove, tako i za rekreativce.

“Očekujemo da će i ovim ulaganjem u sportsku i društvenu infrastrukturu doći do povećanja djece koja bi se bavila sportom i time unaprijedila svoje zdravlje. Stvorit će se preduvjeti za povećanje broja odigranih utakmica, održavanje različitih natjecanja, sportskih događanja i druženja”, zaključuje kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.