Kraljevici 700.000 kuna za sanaciju bakaračke rive

13.03.2021.
Ministarstvo mora prometa i infrastrukture dodijelilo je 700.000 kuna Gradu Kraljevici za sanaciju bakaračke rive. Uredit će se stotinjak metara betonskog platoa, od mostića prema stražama.

Gradu Kraljevici, za projekt Sanacije obalnog platoa u Bakarcu, Ministarstvo mora prometa i infrastrukture je dodijelilo 700.000 kuna. Ugovor su danas u Bakru potpisali resorni ministar Oleg Butković i kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.

U sklopu projekta sanirat će se oštećeni, stotinjak metara dugi, dio betonskog platoa, od mostića prema stražama. Plato se, osim kao šetnica, ljeti koristi i kao sunčalište, odnosno kupalište. Na spomenutoj lokaciji izvest će se novi potporni zid s temeljima te betoniranje nove podloge u širini od 5 i pol metara.

“Projektna dokumentacija je spremna, projekt je spreman, imamo troškovnik. Ovih dana raspisat ćemo javnu nabavu, o kojoj ovisi početak radova. Ako bude moguće da isti budu završeni do 1. srpnja počet ćemo odmah, u protivnome će radovi krenuti početkom rujna”, najavio je Čandrlić, napomenuvši kako je u protekle tri godine na kraljevičkom području u obnovu pomorskog dobra uloženo gotovo 15 milijuna kuna te najavivši kako je već spreman projekt uređenja lučice Črišnjeva vrijedan 7,5 milijuna kuna.

Ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković poručio je kako je ukupna vrijednost svih investicija u lučku pomorsku infrastrukturu u ovom trenutku preko 2 milijarde kuna, dok se u Primorsko- goranskoj županiji, kroz aktivne projekte koji se financiraju iz nacionalnih i europskih sredstava, ulaže preko 300 milijuna kuna.