lokalni izbori 2021.

Tomislav Cvitković najavio kandidaturu za gradonačelnika Novog Vinodolskog

21.04.2021.
„Grad Novi Vinodolski je i uvijek će biti grad po mjeri svakog čovjeka” izjavio je Cvitković, kandidat za gradonačelnika Novog Vinodolskog.

NOVI VINODOLSKI, 21. travnja, 2021. godine: Kandidat Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Cvitković predstavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika grada Novog Vinodolskog. U svom uvodnom izlaganju Cvitković je pohvalio uspješnost dosadašnjeg rukovodstva  koje je uspješno radilo na razvoju grada kao i na podizanju kvalitete života stanovnika, kako mladima tako i onim najstarijima. U prilog tome idu brojni uspješno realizirani projekti u suradnji sa Vladom Republike Hrvatske kao i napori na dobivanju sredstava iz EU.

Dovoljno opravdanje navedenog je izdvojena činjenica da su se samo u proteklom mandatnom razdoblju uspješno povukla značajna sredstva; 286 mil. kuna iz EU sredstava kao u 70 mil. kuna iz nacionalnih sredstava.

„Vrijeme u kojem živimo nije jednostavno, ali se trudom i dobrim radom mogu stvoriti uvijete za bolji život“ poručio  je Cvitković.

U realizaciji infrastrukturnog poboljšanja uvjeta grada jako puno projekata je pokrenuto i realizirano.

Prema riječima Cvitkovića, posebno uspješna je bila upravo 2020 godina. Iako teška i nadasve izazovna, riječ je o uspješnici u kojoj su se realizirali neki bitni projekti za grad poput; izgradnje infrastrukture u Poslovnoj zoni ZAPAD, nadogradnja dječjeg vrtića, sanacije odlagališta neopasnog otpada Duplja, izgradnje Doma zdravlja.

Predstavljanju kandidata Cvitkovića prisustvovao je i ministar Butković koji je dao veliku podršku, i kao resorni ministar i kao predsjednik Županijskog odbora HDZ-a kandidatu i cijeloj izbornoj listi, kao i svim projektima koji se provode u Novom Vinodolskom.

U svojem uvodnom izlaganju posebno se zahvalio aktualnom gradonačelniku Piškuliću koji i dalje ostaje dio uspješnog tima, na svim njegovim dosadašnjim uspjesima i naporima za ovaj grad. Ministar se osvrnuo na brojne projekte koje provodi grad uz podršku Vlade i Ministarstva, a koji se predstavljaju kao ključni projekti Županije. Posebno je apostrofirao gradnju obilaznice Novog Vinodolskog kao dio Jadransko- jonskog koridora, projekt kojeg provode Hrvatske autoceste i za kojeg se već u ovoj godini očekuje početak radova. Isto tako, Ministarstvo planira zajedno sa Lučkom upravom izgradnju i rekonstrukciju primarnog lukobrana u luci Novi Vinodolski. Prema riječima Ministra, radi se o investiciji od preko 30 mil. kuna, a za koja se sredstva planiraju osigurati iz  EU.