Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što

15.siječnja Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i Dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja

15.01.2021.
"Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što", riječi su to prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana kojih se rado sjećamo. Rado ih ponavljamo baš na današnji datum svake godine.
Franjo Tuđman

Naime, 15. siječnja 1992. mladu hrvatsku državu priznale su tada države članice Europske unije čime smo u međunarodnim okvirima stekli samostalnost i neovisnost. Danas je Hrvatska ravnopravni član te iste europske obitelji i zato s posebnim zadovoljstvom možemo reći:

"Hvala Vam draga braćo i sestre"!

Šest godina poslije uslijedilo je ono sto smo čekali 900 godina. Mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja, Republika Hrvatska zasjala je u punom sjaju i nakon ratnih strahota krenula u mirnu budućnost.

Hvala svima onima koji su u tom razdoblju dali svoj obol da danas možemo živjeti u najljepšoj zemlji na svijetu. Posebno našim braniteljima i onima koji su položili svoj život na oltaru Domovine.

Mi, pripadnici nove generacije, nastavit ćemo se gorljivo boriti za našu Hrvatsku radom i poštenjem. Baš kao što Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković  kaže: "Ulazimo u novo desetljeće s ambicijom da, unatoč izazovima, Hrvatska nastavi kročiti naprijed, koristeći sve snažnijeg međunarodnog položaja i članstva u Europskoj uniji na dobrobiti naših građana i za što brži gospodarski oporavak."