Iz medija

Biramo ljude koji će oblikovati put naše države unutar Europske unije.

"Treba izabrati dokazane zastupnike u Europskom parlamentu i našu listu koju predvodi premijer Andrej Plenković koji je zaslužan da Hrvatska danas ima važnu ulogu na međunarodnom planu"
HDZ

RIJEKA – Predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a Oleg Butković pozvao je sve birače da izađu na izbore za Europski parlament koji će se održati 9. lipnja ove godine i podrže HDZ koji će braniti kao i do hrvatske sada nacionalne interese.

– Jako je bitno da izlaznost bude što veća jer nije dobro da to bude kao do sada. Biramo ljude koji će u Europskom parlamentu zastupati Hrvatsku. Jako je bitno tko će to biti, a iza nas su dva mandata hrvatske vlade tijekom kojih su realizirane velike infrastrukturne investicije koje pokazuju najbolje da znamo povući europska sredstva za dobre projekte. Podsjetio bih da je riječ o gradnji ceste D 403, infrastrukture kontejnerskog terminala, pokrenuli smo renesansu hrvatske obale kada je riječ o izgradnji lučke infrastrukture.

U pripremi je riječki projekt izgradnje željeznice kroz Rijeku od Škrljeva do Jurdana. Svi ti projekti imali su i imat će europsku komponentu kada je riječ o financiranju. U našemu mandatu izmijenjena je TEN-T uredbe, odnosno Uredba o Transeuropskoj prometnoj mreži, kojim je Hrvatska, uz već postojeća dva prometna koridora – Mediteranski koridor i koridor Rajna – Dunav, dodatno pozicionirana na još dva – Baltičko more – Jadransko more i Zapadni Balkan – Istočni Mediteran. To je izuzetno važno i za Hrvatsku, a naročito za Rijeku kojoj je otvorena perspektiva dalnjega razvoja. Da bi došlo do takve odluke odrađen je izvrstan posao između Vlade i europskih zastupnika. Zato treba izabrati dokazane zastupnike u Europskom parlamentu i našu listu koju predvodi premijer Andrej Plenković koji je zaslužan da Hrvatska danas ima važnu ulogu na međunarodnom planu, izjavio je Butković.

Predsjednik istarskoga HDZ-a Anton Kliman uvjeren je da će lista njegove stranke znati zastupati hrvatske interese u Europskom parlamentu jer su na njoj kvalitetni ljudi.

– Sada se javljaju male stranke koje sebi pripisuju zasluge za ono što je odradila naša vlada. Riječ je o cjelovitoj prometnoj politici i jako puno toga je realizirano zahvaljujući europskom novcu. Neki kandidati se sada hvale da su oni zaslužni za drugu traku Krčkog mosta, a to su nebuloze. Kada je riječ o Istri, ona najbolje dokazuje uspjehe HDZ-ove vlade, kazao je Kliman.

Predsjednik riječkoga HDZ-a Josip Ostrogović uvjeren je da će HDZ ostvariti još jednu izbornu pobjedu na europskim izborima.

– Zato što je izbor koji imaju građani vrlo jednostavan – s jedne strane sigurnost, očuvanje baštine, zaštita kršćanskih vrijednosti i bolji život, a s druge strane su oni koji krše Ustav, politiziraju na Dan državnosti. Zato smo uvjereni da će građani izabrati još jednom HDZ jer znaju da se mi najbolje znamo izboriti za nacionalne interese, uvjeren je Ostrogović.

Saborski zastupnik HDZ-a Tomislav Klarić dodao je da birači ne bi smjeli eksperimentirati jer je činjenica da su brojni projekti u Primorsko-goranskoj županiji realizirani zahvaljujući premijeru Andreju Plenkoviću i njegovoj vladi. Ne smijemo dopustiti da populisti i bukači prođu i ugroze ono što se radilo, radi se i radit će se, poručio je Klarić.

Protiv prodaje gradskih poslovnih prostora

Na pitanje hoće li HDZ na današnjoj sjednici riječkoga Gradskog vijeća podržati nastavak prodaje atraktivnih gradskih poslovnih prostora, predsjednik riječkoga HDZ-a Josip Ostrogović naglasio je da neće jer je suludo da itko podržava prodaju najatraktivnijig poslovnih prostora na Korzu.

– Takvi prijedlozi pokazuju kako riječka SDP-ova gradska vlast gospodari gradskom imovinom, kazao je Ostrogović.

Tomislav Klarić je dodao da kao gradonačelnik Bakra sudjeluje u radu Skupštine Autotroleja u kojemu većinu ima Grad Rijeka i da raspad sustava u ovom komunalnom poduzeću svjedoči o nesposobnosti riječke vlasti.
– Rijeka treba biti bogata i moćna. To je želja svih nas. A nije zbog nesposobne lokalne vlasti, zaključio je Klarić.

Via: NL