Čestitka

Božićna čestitka Hrvatske demokratske zajednice

Pred nama su najljepši dani u godini, dani kada slavimo Božić, radost Isusovog rođenja. Iako se svijet neminovno mijenja, smisao i duh Božića ostaju trajno, jer je bit Božića ljubav, a doživljaj Isusa u našem srcu i duši čine Božić savršenim.
Božićna čestitka

Uz taj veliki kršćanski blagdan vežu se duboke ljudske vrijednosti; istina, radost, mir, ljudsko zajedništvo, okupljanje obitelji i međusobno darivanje. Stoga je Božić zapravo velika oda ljudskosti, blagdan koji nas poziva na razmišljanje o pravim ljudskim vrijednostima, na prenošenje poruke da na poseban način otvaramo svoja srca, iskazujemo ljubav prema bližnjima i iskrenu brigu za potrebite.

Božićni su dani posvećeni obiteljima, dani su to u kojima slavimo obitelj, a znajući da je osnova svake obitelji uzajamno prihvaćanje i ljubav. 
Božićni dani svemu daju drugačije značenje, pa i krutim životnim stvarnostima, ujedno nas vraćaju našim korijenima i našim običajima koji čine bogatstvo nasljeđa naroda i daju nam prigodu da se kroz njih još bolje i čvršće povežemo.

Radost Božića i božićne zvijezde potrebna nam je u ovom vremenu iskušenja kada se pošast Korona virusa raširila cijelim svijetom, izazvala osjećaje neizvjesnosti, nesigurnosti, nepovjerenja, straha i nesnalaženja. Pandemija je uvelike promijenila našu svakodnevicu, naše navike, želje, pa čak i naše prioritete. Stoga nam je nužno potrebno zajedništvo, u odgovornosti čuvanja i sebe i drugih, kako bi što prije dočekali dane kada ćemo se moći slobodno susretati i neopterećeno slaviti.

Uz radost Božića i sa božićnom porukom koja nas upućuje na skromnost i dobrotu, unesimo u dane koji dolaze dašak vjere i optimizma, pokrenimo pozitivnu energiju i probudimo ljudske vrijednosti. Neka nam Božić svojim svijetlom obasja put, te nadom i vjerom u bolje i zdravije sutra. Potaknimo sebe i druge da budemo još bolji i plemenitiji ljudi, odgovorniji prema bližnjima i prema bolesnima. Svjetlo Božića neka nam osvijetli srca i podari radost zajedničkog života, mira, sreće i blagostanja, te pomogne da zajedno ispunimo sve zacrtane ciljeve.

S tim mislima provedite Božić u toplini svojih domova, u krugu obitelji, u zdravlju i sreći, nadahnuti dobrotom, darivanjem i međusobnim poštovanjem, a sve što je bilo loše u odlazećoj godini, u njoj i ostane, a da u novoj godini svaki dan koji dolazi bude ispunjen zdravljem, uspjehom i prosperitetom na svim životnim poljima.