Lokalni izbori

Butković i Medved posjetili Čabar uoči izbora za članove Gradskog vijeća Grada Čabra

25.04.2023.

Čabar, četvrtak 13. travnja 2023. - Potpredsjednici Vlade RH, Oleg Butković i Tomo Medved posjetili su područje grada Čabra uoči izbora za članove Gradskog vijeća grada Čabra. Uz potpredsjednike su došli saborski zastupnici g. Tomislav Klarić i gđa. Majda Burić te HDZ-ovi županijski vijećnici PGŽ-a predvođeni potpredsjednikom Županijske skupštine Ivanom Jakšićem.

Prvo odredište bilo je posjet braniteljskoj udruzi 138. brigade HV "Goranski risovi" u Tršću, nakon toga posjećeno je klizište na županijskoj cesti Čabar-Brod na Kupi (5031 i 5033) gdje se našla jedna obiteljska kuća u opasnosti te je tamo održana tiskovna konferencija.

Na tiskovnoj konferenciji je Oleg Butković, potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture, predstavio odluku Vlade RH da će u potpunosti financirati zaobilaznicu u mjestu Kuželj -Grbajel - Guče selo (5033) čime bi bila završena izgradnja Kupske magistrale.

Tomo Medved, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja, posjetio je majku i obitelj Janeš u Mandlima. Josip Janeš je najmlađi poginuli branitelj iz Čabarskog kraja.

Na kraju organizirano je druženje s članovima i simpatizerima HDZ-a u mjestu Plešce.