30. OBLJETNICA - VUKOVAR I ŠKABRNJA

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

18.11.2021.
Na centralnom Matuljskom groblju pored spomenika poginulim braniteljima s područja Općine Matulji položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Ovom događaju su prisustvovali članovi OO HDZ Matulji i Mladež HDZ Matulji, na čelu s predsjednicom OO HDZ Matulji Iva Letina i potpredsjednik Ivan Lipovac te predsjednikom Mladeži OO HDZ Matulji Jakov Džafić, zajedno s zamjenikom načelnika Općine Matulji Eduard Baćić i predsjednikom Općinskog vijeća Matulji Slobodan Juračić.

Na današnji dan prije 30 godina nakon 87 dana pao je herojski grad Vukovar , bili su to trenuci ključni u Domovinskom ratu zbog zaustavljanja glavnog napada na Hrvatsku, hrvatske oružane snage uspjele su se organizirati i u konačnici osloboditi zapadnu Slavoniju, a drama vukovarske bitke pomogla je Hrvatskoj u dobivanju međunarodne potpore za svoju neovisnost.

Na centralnom Matuljskom groblju pored spomenika poginulim  braniteljima s područja Općine Matulji položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Ovom događaju su prisustvovali članovi OO HDZ Matulji i Mladež HDZ Matulji, na čelu s predsjednicom OO HDZ Matulji Iva Letina i potpredsjednik Ivan Lipovac te predsjednikom Mladeži OO HDZ Matulji Jakov Džafić, zajedno s zamjenikom načelnika Općine Matulji Eduard Baćić i predsjednikom Općinskog vijeća Matulji Slobodan Juračić. 

Nema izgrađene ni države ni samosvjesnog naroda bez sjećanja i poštovanja na požrtvovnost i žrtve na kojima je se uspostavlja suverenitet, mir i razvoj.

 

Da se nikad ne ponovi i NIKAD ZABORAVI - VUKOVAR I ŠKABRNJA.