LOKALNI IZBORI 2021.

Josip Ostrogović predstavio kandidate za zamjenike gradonačelnika

04.05.2021.
Štefica Jagić Rađa i Serđo Bistričić kandidati su za zamjenike gradonačelnika, objavio je danas na konferenciji za medije Josip Ostrogović, kandidat za gradonačelnika Rijeke.
Josip-Ostrogović-Serđo-Bistričić-Štefica-Jagić-Rađa

Osim Josipa Ostrogovića, na kandidacijskoj listi za Gradsko Vijeće Grada Rijeke našlo se još trideset imena, među kojima se ističe ono Alena Ružića, ravnatelja KBC-a Rijeka.

„Predstavljam vam ljude koji će zajedno sa mnom voditi Rijeku sljedeće četiri godine nakon 16. svibnja. Neke od njih već znate, a neke ćete tek upoznati kroz dosadašnji i budući rad. Najvažnije je istaknuti da se zalažemo za iste vrijednosti i da svi imamo želju unijeti promjene koje će osnažiti Rijeku i omogućiti bolju budućnost za sve njezine građane“, izjavio je Ostrogović.

Okupljenim medijima prva se predstavila Štefica Jagić Rađa, diplomirana ekonomistica i viši stručni suradnik-specijalist-koordinator u Uredu predstojnice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Rijeci. Tijekom svoje dugogodišnje karijere mnogo je vremena provela u komunikaciji s umirovljenicima i građanima starije životne dobi. Njezina osjetljivost na socijalno najugroženije građane čini je savršenim kandidatom za zamjenicu gradonačelnika Rijeke. „Slušajući probleme s kojima se susreću umirovljenici u svakodnevnom životu, došla sam do zaključka da je svakom umirovljeniku potrebno druženje i pažnja kako bi lakše prevladali životne probleme. Jedan od ciljeva našeg programa, na čelu s kandidatom za gradonačelnika Grada Rijeke Josipom Ostrogovićem, je izgradnja barem još jednog Doma za starije i nemoćne u Gradu Rijeci i to na području sadašnje dječje bolnice na Kantridi koja će se preseliti u novoizgrađenu bolnicu na Sušaku. Kapacitet postojećeg doma je nedovoljan, a broj potrebitih umirovljenika se svakodnevno povećava. Sve smo starija populacija, pa tek svaki 104. umirovljenik ima šansu dobiti smještaj u Domu i za to mora čekati 3 do 5 godina. To želimo promijeniti i dati svim našim starijim sugrađanima priliku za dostojanstven život“, naglasila je Jagić Rađa.

Upravljačko iskustvo odlika je drugog kandidata za zamjenika gradonačelnika, Serđa Bistričića. Kao inženjer za pomorski promet brodostrojarskog smjera, svoj je radni vijek proveo u brodogradilištu 3. Maj, gdje i danas radi na poziciji Rukovoditelja odjela za održavanje i energetiku. Odrastao je na Turniću i cijeli život proveo u Rijeci, koju u budućnosti vidi kao grad po mjeri radnika.  „Bez snažnog angažmana Vlade RH brodogradnja u Rijeci ne bi opstala, niti bi se radna mjesta očuvala. Vlada na čelu s premijerom g. Andrejom Plenkovićem dala nam je mogućnost da se iskažemo, ponovo pokrenemo proizvodnju i očuvamo radna mjesta. Zbog svega toga simbol Rijeke, koji nosi i ime dana oslobođenja Rijeke, jučerašnji 3. Maj, i dalje živi“, pojasnio je razlog svoje potpore Josipu Ostrogoviću.

Prof. dr. Alen Ružić podupire Josipa Ostrogovića od prvog dana njegove kandidature, te u njegovom programu vidi priliku za razvoj boljih uvjeta za život u Rijeci. Kao jedan od  potencijalnih budućih vijećnika, izrazio je svoje zadovoljstvo Ostrogovićevim angažmanom, ali i najavio što možemo očekivati od njega u Gradskom vijeću. „Čast mi je biti na pobjedničkoj listi. Dajem svoju punu podršku Josipu Ostrogoviću kao budućem gradonačelniku i uvjeren sam u pobjedu. Ovaj tim nastaviti će pozitivne trendove koje Vlada Republike Hrvatske provodi svih ovih godina u cilju razvoja Rijeke. Sve investicije i kapitalni projekti za poboljšanje infrastrukture i poduzetništva moraju zaživjeti u potpunosti za boljitak svih Riječanki i Riječana. Jedan od takvih je i nova bolnica – projekt vrijedan 1.095 milijardi kuna - koja će kao moderna ustanova podići kapacitete ne samo ovog grada, već i županije, te predstavljati novo veliko ulaganje u hrvatsko zdravstvo“, istaknuo je Ružić.

Na samom kraju predstavljanja kandidata za zamjenike gradonačelnika i vijećnike, Josip Ostrogović se svima zahvalio na podršci, te pozvao sve Riječanke i Riječane da svakako izađu na izbore 16. svibnja, bez obzira kojeg kandidata odabrali. Iskazivanje volje narode jedno je od temeljnih načela demokracije, te samo tako možemo biti sigurni da se želje građana poštuju u najvećoj mjeri, naglasio je.