Potvrda da HDZ jača u PGŽ-u

Konstituirano matuljsko vijeće, Iva Letina izabrana za potpredsjednicu Općinskog vijeća, te će za dvije godine preuzeti mjesto predsjednice Općinskog vijeća Matulji

29.07.2021.
Na jučerašnjoj sjednici je konstituirano Općinsko vijeće Matulji, na kojoj su bili prisutni naši članovi i to predsjednica HDZ-a Matulji Iva Letina, te članovi Igor Barak i Ivan Lipovac na kojoj je Iva Letina izabrana za potpredsjednicu Općinskog vijeća, te će za dvije godine preuzeti mjesto predsjednice Općinskog vijeća Matulji, time je pokazano kako HDZ jača u Primorsko goranskoj županiji te isto tako pokazuje odličan posao koji radi HDZ Matulji.
Iva Letina HDZ Matulji

Na jučerašnjoj sjednici je konstituirano Općinsko vijeće Matulji, na kojoj su bili prisutni naši članovi i to predsjednica HDZ-a Matulji Iva Letina, te članovi Igor Barak i Ivan Lipovac na kojoj je Iva Letina izabrana za potpredsjednicu Općinskog vijeća, te će za dvije godine preuzeti mjesto predsjednice Općinskog vijeća Matulji, time je pokazano kako HDZ jača u Primorsko goranskoj županiji te isto tako pokazuje  odličan posao koji radi HDZ Matulji. Ovom prilikom je Iva Letina je izjavila:

"Nakon dva neuspjela pokušaja, dugih i iscrpnih pregovora, danas je napokon konstituirano Vijeće Općine Matulje i izabrani su predsjednik i potpredsjednici Vijeća. Trudili smo se komunicirati sa svim akterima, bili spremni podržati druge kandidate iz „malih stranaka“ kako je rekao jedan kolega vijećnik, predlagali razna rješenja i ruku suradnje svima, međutim sva nastojanja da se prethodno konstituira Vijeće i izbjegnu novi izbori do danas nisu urodila plodom.

Kako smo kroz cijelu kampanju i napominjali, najmanje što nas zanima su podjele. Zanima nas samo rad, programi i projekti koje želimo realizirati u ovom mandatu za koji smo dobili povjerenje glasača. Puno se toga može napraviti i zaista iskreno vjerujem da svi izabrani vijećnici imaju istu namjeru a to je dobrobit Općine i njezinih mještana te je odlučen model presjedanja Vijeća 2+2. Ovdje se ne radi o teorijama velikih koalicija, već istina je samo jedna a to je borba za bolji život u Matuljima.".

Te je naglasila i stav stranke:

"Sjeli smo za zajednički stol, uključili zdrav razum, nadišli stoljetna svjetonazorska razilaženja i podjele, odredili ciljeve i prioritete za našu Općinu i krećemo raditi na projektima i programu. To je jedino važno i to je jedini smjer kojim HDZ želi ići u naredne 4 godine. U suradnji sa Vladom RH i ministarstvima, kroz Vijeće i u koordinaciji sa Načelnikom nastojat ćemo pokrenuti projekte koji su od značaja za Općinu Matulji, staviti naglasak na EU fondove i realizaciju tekućih projekata koji su mještanima Matulja puno važniji od bilo kakvih podjela."- zaključila je Iva Letina.

Autor teksta: J.Dž.
Autor slike: poduckun.net