Lokalni izbori 2021.

Marko Ćorić kandidat za gradonačelnika

26.02.2021.
Marko Ćorić jedan od utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice 25.02.2021. uz podršku Gradskog odbora Opatije objavio je svoju kandidaturu za Gradonačelnika Opatije.
Marko Ćorić 01

Dragi prijatelji, danas sam u ime gradske organizacije HDZ-a Opatije, objavio kandidaturu za gradonačelnika Grada Opatije.  Zahvaljujem se članstvu HDZ-a na podršci, gdje sam  isto tako imao i veliku podršku i naših sugrađana. Za mene je to velika čast, ali i odgovornost.
U ovu političku utrku s mojim bogatim političkim iskustvom ulazim čistog srca i iskrenih namjera gdje želim biti gradonačelnik svih građana, želim da našu Opatiju učinim još  boljim mjestom za život, da grad bude po mjeri svakog čovjeka, želim da svoj posao kao gradonačelnik bude isključivo u interesu naših građana i našeg grada i vjerujem da skupa s  našim građanima to mogu učiniti. Želim da ovaj grad živi 12 mjeseci, gdje nam klasični turizam ne smije biti jedina grana turizma, a da pri tome zanemarujemo nautički, kongresni,  zdravstveni, izletnički, sportski, kulturni, gastronomski, i ako sve to sinergijski povežemo,  živjet ćemo u jednoj još ljepšoj i bogatijoj Opatiji.
Uz sve, rekao bih tekuće potrebe u gradu i brige za svakog čovjeka, ako budem izabran za gradonačelnika zalagat ću se za konačno uređenje Trga na Slatini i naše plaže Slatina, skupa s Pančerom. Osim Trga Slatine, prioritet će mi biti izgradnja Doma zdravlja, Vatrogasnog doma, čiji su projekti već u tijeku, kao i nastavak izgradnje POS-ovih  stanova za mlade obitelji i ostale građane, ali pri tome neću zaboraviti naše predivno zaleđe, naš Veprinac, Poljane, Dobreć, Oprić i Pobri, naše Volosko, Iku, Ičiće. 
Uz sve ove projekte što sam naveo, ono što smatram jako važnim je konačno donošenje Prostornog plana i UPU-a Opatije.