Lokalni izbori 2021.

Matija Laginja najavio kandidaturu za načelnika općine Klana

16.04.2021.
„Klana je klasičan primjer nebrige Županije prema svojim građanim” izjavio je kandidat za Župana PGŽ ,Gari Cappelli.
Klana

Danas, 15. travnja, 2021. godine, se u Klani predstavio kandidat HDZ-a Matija Laginja za mjesto načelnika Općine.

Inače je on ovu dužnost uspješno obnašao i u dva ranija mandata. Njegovom predstavljanju nazočili su Ministar mora, prometa i infrastrukture g. Oleg Butković, ujedno i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, te kandidat HDZ-a za mjesto Župana PGŽ-a, g. Gari Cappelli.

U uvodnom izlaganju g. Butković odao je priznanje dosadašnjem radu na temelju kojeg on sada, zajedno sa ekipom mladih ljudi, planira daljnji nastavak započetih programa do njihove realizacije ali i brojne nove.

Butković je prikazao završenu cestu -obilaznicu Viškovo kao realiziran projekt od izuzetnog značaja uz napomenu kako još realizaciju čekaju prilazne ceste Klani i one koje vode prema granici. Iskoristio je priliku da istakne činjenicu kako je Županijska uprava za ceste nedovoljno angažirana, iako „jaka” gledano na razini RH, sa malo predviđenih projekata mada ministarstvo i Vlada čak mogu namaknuti i financijska sredstva koja bi se uložila u ispravno zacrtane projekte.

Kandidata Laginju vidi kao čovjeka koji ima ispravnu viziju budućnosti na tragu rečenog.

Istu podršku kandidatu Laginji dao je i g. Cappelli koji je ujedno istaknuo, a obzirom da je i sam kandidat za Županiju, svoje razočarenje viđenim prilikom obilaska općina Županije, jasno uključivši i Klanu. Njegove zamjerke kao bivšeg uspješnog ministra turizma prvenstveno su usmjerene lošem iskorištavanju turističkih potencijala naše Županije, lošoj viziji kako i na koji način iskoristiti novac koji sigurno u velikim iznosima promiče.

U Klani vidi tragove nebrige za osnovne djelatnosti u nadležnosti Županije, a to su školstvo i zdravstvo. Briga za uvjete školovanja, bavljenja sportom učenika i mladih ljudi od vitalnog je značaja za zdravlje nacije, a škola u Klani nije obnovljena četrdeset godina.

Zato vjeruje da će g. Laginja, kao prioritet svog programa imati uređenje škole prema mjerilima i  traženjima današnjeg vremena kao i uređenje sportske dvorane, koja će mladima Kalne biti okosnica zdravijeg života.

Među brojnim zacrtanim planovima u sljedećem mandatnom razdoblju (2021-2025) gospodin Laginja je izdvojio samo neke; proširenje groblja u Klani i potom u Brezi, projektiranje i izgradnju kantonalizacijske mreže u Studeni i Klani, sanaciju opasnih mjesta po cestama posebno s naglaskom na raskrižje u Strmašćićima, uređenje područja Trstenik te i dalje poticati stanogradnju u svojoj općini za sve one koji nemaju riješeno stambeno pitanje, a to su prvenstveno mlade obitelji.