Ekoplus nastavak političke korupcije

Novi mandat Šarcu kao šefu Marišćine nastavak političke korupcije u PGŽ

Javnost ima pravo znati zašto je Miodrag Šarac izabran za direktora Ekoplusa, a ne netko od ostalih triju kandidata i zbog čega je financijska situacija katastrofalna

Županijski vijećnik HDZ-a Dinko Beaković ocijenio je da je izbor aktualnog direktora Ekoplusa Miodraga Šarca za prvog čovjeka ove tvrtke koja je u većinskom vlasništvu Primorsko-goranske županije nastavak djelovanje političke korupcijske hobotnice.
„Sjetimo se samo slučaja pročelnika Upravnog odjela za kulturu i sport Valerija Jurešića, koji je godinama radio na tom mjestu unatoč nalazima upravne inspekcije i presudama Upravnog suda, izbora ravnatelja Fortice, Malog Karteca, čelnih ljudi lučkih uprava u Opatiji i Crikvenici.“
Očito je da se u PGŽ-u nastavlja s političkom korupcijom, a model je taj da se za unaprijed izabrane kandidate mijenjaju po potrebi statuti i društveni ugovori. Korupcija je jedno od najvećih zala našega društva, a političku korupciju treba odstraniti iz svih stranaka, izjavio je Beaković.


Gubici Ekoplusa
On je naglasio da analiza natječaja za direktora Ekoplusa najbolje svjedoči da je sve bilo pripremljeno za Miodraga Šarca.
„U srpnju ove godine raspisan je javni natječaj za izbor predsjednika uprave, javila su se četiri kandidata, jedan je od njih doktor znanosti, dva kandidata s visokom stručnom spremom i jedan kandidat s višom stručnom spremom, da bi početkom rujna ove godine saznalo da je na četverogodišnji mandat izabran Miodrag Šarac“ naveo je Beaković.
On je dodao da se sve znalo unaprijed, a argument za to su i objave Miodraga Šarca na društvenim mrežama.
„Stavljao je statuse kao razigrano dijete i iz kojih je vidljivo da je on računao na izbor. Sramotno je takvo ponašanje čovjeka koji vodi jednu od najvažnijih tvrtki u županijskom vlasništvu. Kao što je sramotno i njegovo uvjeravanje da nema zagađenja, a podaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo svjedoče da nije tako.“
Još je gora stvar kada se pogleda poslovanje. Otkad je on došao u Ekoplus, tvrtka gomila gubitke i minus je na oko 15 milijuna kuna.
U međuvremenu je podigao dvije kratkoročne pozajmice do 17 milijuna kuna, a da ne znamo pod kojim uvjetima i na koje vrijeme. Nadzorni odbor mu je odobrio minus od 500.000 kuna mjesečno. Očito je da je situacija katastrofalna, ocijenio je Beaković.
 

Ucjena partnera
Županijski vijećnik HDZ-a postavio je pitanje upravlja li župan Komadina uopće Primorsko-goranskom županijom.
„Ili je ucijenjen od političkih partnera. Podsjetio bih da je Valerij Jurešić povezan s Unijom Kvarnera, a i Miodrag Šarac, a ta je stranka u vladajućoj koaliciji sa SDP-om. U svakom slučaju, javnost ima pravo znati što se događa, zašto je Šarac izabran za direktora, a ne netko od ostalih triju kandidata, zbog čega je financijska situacija katastrofalna i tko će pokriti minus u poslovanju“ upozorio je Beaković.
On je na kraju kazao da je podnio kaznenu prijavu protiv župana Komadine, ali da ima osjećaj da ga državno odvjetništvo štiti i da ne želi ništa poduzeti te da odugovlači s postupkom.
„Osjećam se kao idiot i razočaran sam zbog nepostupanja onih koji bi i te kako trebali pokrenuti postupak zbog političke korupcije i štete koja je zbog toga prouzročena“ zaključio je Beaković.

Izvor: https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/dinko-beakovic-novi-mandat-sarcu-kao-sefu-mariscine-nastavak-politicke-korupcije-u-pgz/?meta_refresh=true