Dan državnosti

Odavanje pijeteta hrvatskim braniteljima

30.05.2023.
Povodom Dana državnosti prisustvovali smo polaganju vijenaca i paljenju svijeća ispred spomenika poginulih hrvatskih branitelja na centralnom groblju Matulji. Vječna slava i hvala svim hrvatskim braniteljima zbog kojih danas imamo slobodnu Hrvatsku.

Polaganje vijenaca na spomenik svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima općine Matulji povodom Dana državnosti predstavlja snažan i emotivan čin pijeteta i zahvalnosti prema hrabrim muškarcima i ženama koji su se žrtvovali za svoju domovinu.

Polaganje vijenaca na spomenik simbolizira sjećanje i poštovanje prema onima koji su položili svoje živote za slobodu i neovisnost Hrvatske. Ovaj čin također služi kao podsjetnik svim građanima na važnost mira, jedinstva i solidarnosti u očuvanju postignute neovisnosti.

Osim članova HDZ-a, ovaj važan događaj okupio je i predstavnike Općine Matulji te članove Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Naša prisutnost pokazuje duboko poštovanje prema žrtvama i njihovoj hrabrosti te osnažuje osjećaj zajedništva i zahvalnosti prema braniteljima.

Ova svečanost na Dan državnosti u općini Matulji pruža priliku da se zajedno odamo počast hrabrim braniteljima, ali i da se potaknemo na razmišljanje o njihovim žrtvama i važnosti očuvanja mira. Neka njihova hrabrost i požrtvovnost uvijek budu izvor inspiracije za sve nas kako bismo zajedno gradili bolju budućnost.


Foto: Robert Kalčić