Prijedlozi GO HDZ Kastav za Proračun Grada Kastva 2023

20.10.2022.
Dom zdravlja_Kastav

Povodom izrade Proračuna za 2023. godinu, gradonačelnik Grada Kastva - Matej Mostarac, pozvao je vjećnike HDZ GO Kastav na sastanak. Lijepa i pravovremena inicijativa te se ovom prigodom i zahvaljujemo.

Sastanak je održan u četvrtak - 13.10.2022. godine. Na istom smo razgovarali o tekućoj problematici Grada Kastva te mogućnostima da zajedničkim radom i suradnjom pridonesemo boljoj kvaliteti života naših sugrađana.

Istoga dana održali smo sastanak Gradskog odbora HDZ Kastav te izradili prijedlog uvrštenja u Proračun za 2023. godinu Grada Kastva:

- financiranje Idejnog rješenja adaptacije/dogradnje Zdravstvene stanice dr. Kajetan Blečić u Kastvu te izrada parkirnog rješenja iste.

- uvođenje kružne linije mini BUS-a koji bi povezivao sva naselja na području Kastva u svrhu obavljanja svakodnevnih potreba građana (odlazak liječniku, ljekarnu, trgovinu, odlazak na groblje…).

- sufinanciranje dnevnih obroka za učenika osnovne škole, sukladno savjetima nutricionista.

- izgradnja ukošenih rubnjaka na području Grada Kastva - pješački prijelazi i nogostupi u naseljima (radi lakšeg kretanja osoba s invaliditetom i majki s dječjim kolicima)

- izgradnja nogostupa na županijskoj cesti ŽC 5020 u naselju Brnčići –  zbog velike gustoće prometa osigurati će nesmetan i siguran pješački tok.

- dovršetak prometnice planske oznake GSP 233, kojom bi se rasteretile nerazvrstane ceste na području naselja Tuhtani i Frlani te bi se spriječili zastoji i kolone na raskrižjima i uključenjima prema Gradu Rijeci.

- asfaltiranje cca 200 m nerazvrstane ceste oznake RE-32 na području naselja Tuhtani od kbr. 12/2 do 17/b (stanovnici  tog područja koriste nerazvrstanu i neasfaltiranu cestu oko 30 godina)

- pronalaženje rješenja (lokacije), otkup i izgradnja 10 parkirališnih mjesta za mještane naselja Brnini te sanacija dotrajalog kolnika nerazvrstane ceste oznake KA-8.

- izgradnja spomenika Domovini i braniteljima ( kojeg Građani očekuju 30 godina nakon osamostaljenja )

- postavljanje odbojne ograde na cesti u naselju Rubeši kod kbr. 149 - opasno i nepregledno mjesto gdje je do sada sletjelo 8 automobila

- postavljanje prometne signalizacije i poduzimanje mjera za smirivanje prometa kod trgovine Petrokov u naselju Rubeši ( raskrižje DC 304 i LC 58043 ), potrebno je postavljanje pješaćkog prijelaza na početku lokalne ceste oznake LC 58043 prema spomeniku u Rubešima te na početku nerazvrstane ceste RU-29 kod (prema ulazu u trgovinu Petrokov).

- nabavka 15 novih računala za osnovnu školu.

Ovo su neki od aktualnih problema našega grada te smo navedene prijedloge dostavili gradonaćelniku na ponovnom sastanku - utorak, 18.10.2022. godine.

O rezultatima ćemo biti izvješćeni prije Gradskog vijeća Grada Kastva koje je planirano 24.10. 2022. godine.