ČESTITKA – USKRS 2022

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Uskrs

Na kraju smo Velikog tjedna, tjedna koji je vrhunac 40 – dnevne korizme kroz koju se kršćani pripremaju za proslavu Uskrsa – najveće kršćanske svetkovine.
Isus je svojom mukom otkupio grijehe ljudi, a uskrsnućem raskinuo lance smrti. Zato je dan Uskrsa spomen na Kristovo uskrsnuće koji simbolizira pobjedu života nad smrću, veličinu ljudskog života i njegovog smisla. Zahvalnost i sjećanja na Isusovu muku i smrt simbolično označavaju i crkvena zvona svojom tišinom i mirovanjem, od Velikog četvrtka da bi se u pred uskrsnu subotu oglasila kao veliki radosni glasnik Isusova uskrsnuća, navijestila blagdan radosti i mira, nade u novi početak.
Živimo u vrijeme koje je po mnogočemu izazovno.
Osim strahova od zaraza i virusnih bolesti koji su nametnuli nove obrasce života i ponašanja, sada svjedočimo i strašnim ratnim stradavanjima nedužnih ljudi, djece, ogromnoj ljudskoj boli, nemoći i očaju. Strah nam postaje još jači, izvire iz naših duša praćen neizvjesnošću i zebnjom za sutra zbog prijetećeg ekonomskog urušavanja društva i siromaštva.

Zbog svega navedenog trebaju nam dobre vijesti, poželjno je da do nas dođe radosna vijest Uskrsnuća Isusa, da nam Uskrs bude prijelomnica života koja nas poziva na punoću života u Isusu koji je pobijedio smrt i koji nas je otkupio svakom kapi svoje krvi po drvetu križa.

Svima Vama želimo obilje toliko potrebitog mira, radosti i blagoslova, uskrsnuće novih snaga, novih nada i novih životnih poleta.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Radujte se Uskrsu!