Komemoracija dragovoljca Domovinskog rata Emila Miftarevića

U KASTVU ODRŽANA KOMEMORACIJA DRAGOVOLJCU EMILU MIFTAREVIĆU

28.02.2023.
Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u Kastvu je sudjelovao na obilježavanju 31. obljetnice pogibije dragovoljca, hrvatskog branitelja Emila Miftarevića

Dragi prijatelji i sugrađani!

U nedjelju, 26. 02. 2023. godine u Kastvu  je obilježena pogibija dobrovoljca i učesnika Domovinskog rata, našeg sugrađanina Emila Miftarevića - pripadnika A Bojne - Klokani . Prošla je 31 godina.

U crkvi sv. Jelene Križarice održana je misa za pokojnika, te je nakon mise kod Križa ispred crkve položeno cvijeće i zapaljene svijeće, a kasnije i na grobu Emila Miftarevića u Kastvu.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sudjelovao je u obilježavanju 31. godišnjice, te rekao da je ponosan na svoje drage prijatelje iz Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Kastav, te im zahvalio na pozivu i sudjelovanju u posebnom iskazivanju zahvale Emilu Miftareviću, te Siniši Superini, Bruni Prpić i Renati Prpić.

Predsjednik UHBDR Kastav, Marino Grbac je rekao da sjećanje moramo njegovati i prenositi dalje, da moramo raditi na istini o Domovinskom ratu i prenošenju mladim generacijama.

Uz predstavnike UHBDR Kastav i predstavnike udruga branitelja sa šireg područja, obitelji i suboraca, bili su nazočni i predstavnici HDZ GO Kastav, predsjednica Irena Kukurin Barić, predsjednik Mladeži HDZ Kastav Dario Pešut, te članovi Gradskog odbora stranke - Nataša Juriša, Dunja Brubnjak, Jurica Nekić i Davorin Šimnunović.

Nakon protokolarnog dijela, od strane UHBDR Kastav organiziran je kratki domjenak u njihovim službenim prostorijama.

Predstavnika Grada Kastva i Gradskog vijeća nije bilo.

Hvala im i slava, neka počivaju u miru Božjem.